Vissza az eredményekhez

09.08.2021

A Toshiba legújabb 18 TB-os HDD-i Adaptec® HBA- és RAID-adapter minősítést kapnak

Az MG09 sorozat biztosított kompatibilitása lehetővé teszi ezen FC-MAMR egységek szélesebb körű alkalmazását

Düsseldorf, Németország, 2021. augusztus 10. – A Toshiba Electronics Europe GmbH (TEE) bejelenti a Toshiba új, 18 TB-os, 3,5 hüvelykes MG09 sorozata és a Microchip tárolóadapterei közötti kompatibilitási tesztek sikeres befejezését. Ezeknek a merevlemez-meghajtóknak (HDD-knek) a működése mostantól minden elterjedt Adaptec® gazdabuszadapteren (HBA-n) és Microchip gyártmányú, független lemezek redundáns tömbjét használó (RAID) adapteren megerősítést nyert.

A HBA-k és RAID-adapterek vállalati használatra készült HDD-ket csatlakoztatnak a szerverhez, lehetővé téve fejlett hálózati architektúrák kiépítését. Ezek zökkenőmentes együttműködése biztosítja a vállalati és felhőalapú tárolórendszerek működőképességét és működési stabilitását.

„Nagyon örülünk, hogy a Microchippel való hosszú távú együttműködésünknek köszönhetően az MG09 generációnak az intelligens tárolóeszköz-adaptereikkel való minősítésére ilyen röviddel a piaci bevezetés után sor került. Az Adaptec adaptereket használó vállalatok telepíthetik a Toshiba 18 TB-os MG09 vállalati használatra készült meghajtóit a bizonyított átjárhatóságnak köszönhetően“ – mondta Rainer Kaese, a TEE tárolóeszközök üzletfejlesztéséért felelős igazgatója.

Az MG09 sorozat megerősített kompatibilitása a SAS 12GB/s-os MG09SCA18TE/A és a SATA 6GB/s-os MG09ACA18TE/A modellekre vonatkozik. A teszteket az új PCIe Gen 4 24G SAS/SATA/NVMe HBA és RAID három üzemmódú modelleken, a HBA 1100-es sorozaton, a SmartRAID 3100-es sorozaton és a még mindig széles körben használt RAID-elődjén, a Series 8-on végeztük el. Nemcsak a csatolófelület alapvető funkcionalitását és kompatibilitását ellenőriztük, hanem melegcserés, bekapcsolási és újraindítási teszteket is végeztünk. A hosszú távú stabilitást egy meghosszabbított időtartamú teszttel is megerősítettük. Az MG09 merevlemezek így felkerültek a Microchip kompatibilitási listájára.

„A Microchip legújabb generációs Adaptec NVMe és 24G SAS három üzemmódú RAID és HBA tárolóeszköz-adapterei biztosítják az ügyfeleink által az új tárolási infrastruktúra kiépítése során elvárt teljesítményt, csatlakoztathatóságot, biztonságot és egyszerű kezelhetőséget “ – mondta Jay Bennett, a Microchip adatközponti megoldások üzletágának termékmenedzsmenttel foglalkozó társigazgatója. „A Toshiba SAS és SATA HDD termékeihez hasonló ökoszisztéma-összetevőkkel való bizonyított átjárhatóságot nyújtó megoldások szállítása létfontosságú a következő generációs tárolási megoldások gyors és megbízható integrációjának és telepítésének biztosításához.“

A nemrég piacra dobott MG09 sorozat a Toshiba szabadalmaztatott harmadik generációs, kilenclemezes héliummal töltött szerkezetére épül, és a forradalmi FC-MAMR (Flux Control – Microwave Assisted Magnetic Recording, azaz mikrohullámmal segített mágneses rögzítési) technológiát is alkalmazza. A korábbi 16 TB-os modellek kapacitását 12,5%-kal túllépő új, 18 TB-os MG09 sorozatú meghajtók az alkalmazások és operációs rendszerek széles körével kompatibilisek.

A Microchip által végzett alapos kompatibilitási tesztek illeszkednek a vállalat által a Toshiba Enterprise Capacity HDD-ken (MG04–MG08 modellek) és az Enterprise Performance HDD-sorozaton (AL12–AL15) korábban elvégzett tesztek sorába.

A Toshiba-termékekről a következő oldalon tájékozódhat bővebben:

For more information on Adaptec products, please visit: